Leipomossa oli useita eri pisteitä, missä tein töitä. Aloitan konditoriasta, tein sielä monenlaisia juttuja, juten ensimmäisen käpykakkuni. Käpykakku tehdään niin että kakkupohja kostutetaan, täytetään ja leikataan oikean muotoiseksi. Kakun sivuilta leikatut "hukkapalat" nostetaan pohjan päälle, niin että siitä päälisestä tulee kupera. Kreemiä pistetääm ohut kerros tasaamaan pintaa. Päälle nostetaan ruskea, kaulittu marsipaani tai joku muu sokerimassa. Massa asetellaan nätisti ja tasaisesti ja ylimääräiset leikataan pois. Kävyn kuvio saadaan saksilla vähän painaen, pitää varoa ettei leikkaa läpiasti, ainakaan jos kakkua meinaa säilyttää pidempään, sillä täyte saattaa muuten kuivua. Päälle lumijauhetta tai tomusokeria. Halutessaan voi tunkea marsipaanista käpyyn tuollaisen kävyn kannan.
Ja huh niiden kakkujen määrää, jokapäivä konditoriassa piti tehdä vähintään kuusi kakkua. Isänpäivänä oli ihan kaamea urakka tehdä pelkkiä isänpäiväkakkuja ja aina meinasi mennä ylitöiksi. Kuvassa kolmea erilaista, samasta pohjasta valmistettua kakkua.
Rivileivoksia olen tehnyt joskus koulussakin ja nyt sitten tein niitä työssäoppimassakin. Ensin tehdään semmoinen oikeen pitkä leivos ja siitä sitten leikataan pienenpiin paloihin.
Sacherkakkuja oli mukava tehdä. Ne kasteltiin sulaan suklaaseen ja päälle tuo sacher -merkki.

Halusin ottaa mustikkapiirakasta raakana kuvan, kun se oli noin hauskan väristä. Alemmassa kuvassa on omenapiirakkaa. Noihin pistettiin vain taikina ja taikinan päälle jotain hilloa, riippuen siitä mitä piirakkaa teki. Siihen päälle vielä pistettiin jotain jauhetta, mutta en muista miksi sitä kutsuttiin.
Kuvassa valkosuklaa kääretorttu, jonka päällä on koriste.

Kirjoitan sitten taas kun jaksan... on muutama kuva jo otettuna :)









Tervehdys Julia !
VastaaPoistatässä 4:ssä blokissa huomio keskittyy tuohon valkosuklaa käärikseen on herkullisen oloinen, samoin sacher kakut ottaisin sacherin jos saisin joskus ostetaan aarnoldsista.
t.ps