tiistai 2. huhtikuuta 2013

Yhdeksäs

Vanhasta jaksosta vielä tämäkin kerta.

Elikkäs päärynäveneitä tehtiin... taikina kaulittiin ja siitä paineltiin muotilla oikean mallisia soikiota.


Soikiot pistettiin sokerin päälle ja kaulittiin keskeltä littanaksi.

Sokeri tarttui vähän huonosti, mutta tarttui kuitenkin ihan tarpeeksi. Mielestäni raesokeri oli tähän parempi vaihtoehto kuin tavallinen sokeri.


Ennen paistoa päälle laitettiin päärynäviipaleet ja kanelia.


Paiston jälkeen päärynöiden päälle laitettiin cile.

Valmiit Päärynäveneet.


Tehtiin myös kanapeitä, kyllä kanapee. Taikina kaulattiin auki ja sen alle, pöydälle ripoteltiin paljon sokeria ja vielä päällekkin tosi paljon sokeria.


 Taikina taiteltiin tuollaisiksi pötkylöiksi ja se leikattiin parin sentin suikaleihin.


Suikale laitettiin kyljelleen ja sakarat avattiin noin kuin kuvassa  on. 


Valmiit kanapeet kastettiin suklaassa ja annettiin suklaan jähmettyä... Nyt ymmärrän miksi noita kutsutaan kanapeiksi, tuo on aivan kuin pyrstö :) tosin kalkkunalla taitaa olla enenpi tuon malliset sulat, ainakin sarjakuvissa. Näitä ei kuulemma valmisteta enää niinkään nykyään, ennen tämä on ollut melko suosittukkin leivos.

2 kommenttia:

  1. Alku kanapeestä näytti hyvältä siinä vaiheessa kun ne oli kanan varpaita,mutta valmiina varmaan maukkaampia.Päärynäveneet on kanssa ihan huippu hyviä, päärynä osaltaan tekee siitä herkullisen.

    terv.ps

    VastaaPoista
  2. Jos kahvilassa on kanap;tä tarjolla ostan, ne vaikuttaa ihan hyviltä ennen en ole kuullutkaan KP;stä, onkohan niitä H:linnassa.

    tv.ps

    VastaaPoista